8-weekse Training mindfulness en muziek

Studies wijzen uit dat zowel mindfulness als muziek een heilzaam effect heeft op ons welzijn. Beide bestrijden o.a. stress, verminderen sociaal isolement, vergroten ons gevoel van eigenwaarde en helpt ons de juiste balans te vinden. Er zijn verschillende manieren om mindfulness te leren. In deze basiscursus maak je kennis met mindfulness, door middel van muziek.

Dit ga je doen

Elke week ga je een stapje verder in het ontdekken en ervaren en daarbij wordt er gebruik gemaakt van muziek. Elke les heeft zijn eigen thema en opbouw. Je wordt, samen in een groep, meegenomen op een ontdekkingsreis, waarbij je vooral gaat ervaren. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. de automatische piloot herkennen. Hoe kan ik meer in het NU leven? Wat veroorzaakt stress bij mijzelf? Hoe kan ik stress bij mijzelf herkennen en daar beter op anticiperen. Tussendoor krijg je aandacht oefeningen mee voor thuis.

Deze kennismakingscursus vervangt niet een 8 weekse (MBSR) Mindfulness Based Stress Reductie cursus. Mocht je na afloop geïnspireerd of geïnteresseerd zijn dan is er altijd een mogelijkheid om deze alsnog te volgen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Voor particulieren:
Tijd: woensdagochtend 09:00 – 10:30 uur
Kosten: €135 (voor acht weken)
Plaats: Harderwijk, Klooster 1, Cultuurkunst