Testimonials

Ik heb de cursus "mindfulness rond zwangerschap en geboorte” gevolgd tijdens mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste bevalling was moeizaam verlopen, geëindigd in een spoedkeizersnede en ik zag tegen de nieuwe bevalling op. Ik had al wat ervaringen met mindfulness en daarom leek me deze cursus zeer geschikt en dat bleek ook zo te zijn. Naast dat yvon een heel prettig en empatisch persoon is, vond ik het heel erg fijn dat zij heel kundig is op het gebied van de mindfulness en de verloskunde. Hierdoor ontstaat een hele fijne mix van informatie en praktisch oefenen met de materie. Er is veel aandacht besteed aan het zoeken naar praktische handvatten die helpend waren voor mij en mijn partner tijdens de zwangerschap en geboorte van onze dochter. Die persoonlijke benadering en de verrassende opdrachten die Yvon hiervoor gebruikt vond ik heel erg bijzonder. En het heeft ons beiden op een goede manier door de (natuurlijke) bevalling geloodst, waardoor ik nu kan terugkijken op een intense, maar mooie ervaring! Lieve Yvon, de combinatie van je de passie voor de mindfulness en al je kennis, kunde, vertrouwen in het lijf van de vrouw en alle handvatten, waarbij je aansluit bij wie je voor je hebt, hebben echt een grote bijdrage geleverd aan het aandurven van de natuurlijke bevalling. Heel erg bedankt en ik kan de cursus van harte aanbevelen!
Fenny
Leren leven met een chronische ziekte die mij veel beperkingen oplegde, vond ik zeer lastig en daar wilde ik graag hulp bij. Via de huisarts werd ik gewezen op de rol die mindfulness daarin misschien zou kunnen spelen. Ik zocht een erkende trainer en zo kwam ik bij Yvonne terecht. Een groot pluspunt was haar ervaring met chronische ziekte. Yvonne is een heel warm persoon die je op je gemak stelt en veel kennis van zaken heeft. Het voelde meteen goed! Behalve dat ik leerde omgaan met de moeilijkheden van mijn ziekte en ontspannen bewegen (yoga), leerde ik er nog veel meer. Ik ben o.a. minder streng voor mezelf, leerde luisteren naar mijn lichaam en heb geleerd emoties toe te laten in plaats van wegstoppen. Daardoor was de training niet alleen waardevol om te leren omgaan met chronische ziekte en tegenslag maar ook levenslang behulpzaam bij alledaagse zaken. Omdat de basis van deze oefeningen ligt in het trainen van de aandacht en het aanwezig zijn in het moment is het fijn om ervaring te hebben met mindfulness/meditatie.
Debby
Aangezien ik vaak erg onder druk sta door mijn werk – en daar de laatste jaren allerlei vermoeidheidsverschijnselen door kreeg – heb ik goed gezocht naar een structurele manier om stress te verminderen. Uiteindelijk ben ik via via bij Yvon uitgekomen en heb bij haar een training Mindfulness mogen volgen. Ik ben ontzettend dankbaar dat deze training op mijn pad is gekomen, want ik merk dat ik hier ontzettend veel aan heb. Het is eigenlijk heel logisch dat dit werkt, maar hiervoor heb ik geen moment gedacht aan dit soort trainingen. Wat een leuk extraatje was dat ik in een ontzettend leuke groep zat. Yvon, je hebt me ernstig geïnspireerd en ik dank je van harte voor je inzichten en gastvrijheid!
René Groeneveld
Ik had al veel gehoord over Mindfulness en was voorheen wat sceptisch over het concept. Maar, noem het onderschatting van mindfulness en het effect van meditatie en met aandacht naar jezelf kijken en je lijf voelen, ik ben om. Mindfulness is een training, een echte training. Zoiets als fitness, maar dan voor het brein, voor je aandacht en daarin de rust vinden om te zijn in het hier en nu. Er worden verschillende manieren aangeboden, niet alle manieren zullen bij iedereen passen, merkte ik ook, maar wel heel fijn om te kunnen kiezen. Ook de terugkoppeling in de groep over de ervaring van de oefening was erg waardevol. We hadden een klein groepje wat het veilig en fijn maakte. De oefeningen thuis waren niet altijd even makkelijk, daarin merk je dat het snel een sluitpost vormt op de haast van de gewone dag. Dat is precies ook wat ik wilde leren: het is geen sluitpost. Het is een manier van leven, een manier van denken, een manier van iets laconieker omgaan met je gedachten, die maar gedachten zijn maar niet zelden een subjectieve waarheid. Yvonne is een goede docent, heel rustig in voorkomen en omgang. Ik kijk terug op een goede training die me veel heeft gebracht.
Yildiz