Piekeren……wie kent het niet,

Een van de vele redenen waarom mensen een mindfulness training komen volgen is vanwege het piekeren of een “vol hoofd” hebben.  Ze zouden zo graag eens rust willen in hun hoofd. Eens even dat hoofd “uitzetten”…. even niets, even vakantie van die alsmaar malende gedachten waar geen einde aan blijkt te komen.

Onze geest is namelijk heel wonderlijk. Het blijft gedachten produceren,  of die gedachten nou waar zijn of niet. Zo werkt de geest nu eenmaal.  Vaak is de onderliggende oorzaak van het malen of piekeren dat de geest zoekt naar een oplossing, want ons o zo wonderlijk brein is heel oplossingsgericht.   En dat kan heel handig zijn voor klussen, werk of handelingen die elke keer terug komen maar niet zo zozeer voor de malende of piekerende gedachten die in je hoofd voorbijkomen en soms een heel eigen leven gaan “lijden”…..

Mindfulness geeft je tools om allereerst inzicht te krijgen in wat er nu precies gebeurd en om je op een andere manier te leren verhouden tot zo’n vol of piekerend hoofd. Niet even een snelle oplossing, maar tools die heel behulpzaam zijn ook op de lange termijn zodat je eerder in de gaten hebt wat er aan de hand is en hoe je er vervolgens mee om kunt gaan.  Een mindfulness training is een training die je houvast geeft om de regie weer in eigen “hoofd”  te kunnen houden, zonder dat je je laat meeslepen door ingewikkelde, moeilijke, zelf- veroordelende of pijnlijke gedachten. Je leert eerder signaleren en het wat minder persoonlijk nemen van al die gedachten die eigenlijk ook maar gewoon gebeurtenissen in  de geest zijn…

Wil je ook graag ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op via contact