Home / Trainingsaanbod / Mindfulness rondom geboorte en ouderschap (MBCP) in groep of samen met je partner (8 weken)

Mindfulness rondom geboorte en ouderschap (MBCP) in groep of samen met je partner (8 weken)

Mindfulness voor zwangeren en/of partner in  8 weekse cursus 

Deze training wordt in een groep gegeven. Vanaf begin januari start in Dronten een groep voor zwangere/partners bij verloskundige praktijk Morgenland aan de helling 15. 

Data:25 januari, 1,8,15,22 februari en 1, 8 en 15 maart  Aanvang 19.00 uur-21.30 uur

Oefendag is in overleg op de zaterdag

De training gaat door bij voldoende deelname.

voor aanmelden neem contact op via het contactformulier  

Ben je zwanger en op zoek naar een zinvolle zwangerschapscursus en goede voorbereidingen op de bevalling door een verloskundige?

De zwangerschap, de bevalling en het nieuwe ouderschap kunnen voor behoorlijk wat uitdagingen zorgen. Tijdens deze 8 weekse cursus krijg je een heel aantal handvaten hoe om te gaan met stress en ongemakken. Daarmee leer je om meer te genieten en in het nu en met meer aandacht te zijn. Hierdoor ben je beter in staat te reageren op de gebeurtenissen in je leven. Door middel van speciale oefeningen leer je om beter om te gaan met de pijn van de weeën. Als partner leer je om hierin ondersteuning te geven. Deze volledige cursus richt zich niet alleen op de zwangerschap en het aanstaande ouderschap, maar geeft ook handreikingen om met vertrouwen en aandacht te leven. Ben je benieuwd of deze cursus iets voor jou en je partner is neem dan vrijblijvend contact op.

✓ Vind je het spannend om te gaan bevallen?
✓ Ben je bang om de controle te verliezen?
✓ Ervaar je veel stress of angst?
✓ Wil je graag je zwangerschap, bevalling en ouderschap bewust ervaren?
✓ Of ben je gewoon benieuwd naar mindfulness?

Onze trainingen werken echt! Onderzoek laat zien dat mindful zwanger en bevallen prachtige voordelen heeft voor jou en je kindje:

 • Je ontspant meer
 • Genieten van je zwangerschap is makkelijker
 • Minder pijnbestrijding tijdens je bevalling
 • Je zelfvertrouwen groeit
 • Je ziet minder op tegen de bevalling
 • De kans op een depressie in je kraamtijd is kleiner
 • Je relatie met je partner is stabieler

En weet je wat het mooiste is? Mindful zwanger en bevallen is heel veel meer dan een zwangerschapscursus. Het blijft niet bij een supergoede voorbereiding op de bevalling. Het is immers een mindfulnesstraining! Je zult een leven lang terug kunnen pakken naar de vaardigheden die je in onze trainingen geleerd hebt.

Voordelen van mindfulness voor de rest van je leven:

 • Minder stress
 • Meer genieten
 • Minder piekeren
 • Keuzes maken die bij jou passen
 • En nog veel meer!
 • Betere balans in het ouderschap
 • Het aan leren voelen van grenzen
 • Zelf de regie over je eigen leven ervaren.

De 8 weekse cursus wordt gegeven door Yvonne Tuinte ( verloskundige en mindfulnesstrainer)

Wat leer je in de 8 weken cursus:  

-bruikbare tools voor het leren omgaan met stress en angst,piekeren

-contact maken met je kindje

-het aanleren voelen van grenzen

-Uitleg over de baring, over baringspijn en hoe je hiermee kunt omgaan

-Signaleren van  problemen, hindernissen en valkuilen in het dagelijks leven en hoe ga je hiermee om?

-Alles over baringshoudingen en je voor te bereiden op de bevalling

-hoe vind je zo meteen balans in ouderschap en werk

-Tools voor als de baby geboren is

Kosten van de gehele 8 weken training bedragen €497 samen met je partner. ( de factuur kan worden gesplitst zodat je beide een vergoeding aan werkgever of ziektekostenverzekering kan vragen voor mindfulness of zwangerschapscursus)

Dit is inclusief btw, materialen, koffie/thee.

De training bestaat dan uit  8 avonden van 2,5 uur . Ook is het belangrijk om elke dag zelf thuis te oefenen met de aandachtsoefeningen die je mee krijgt. Hiervoor moet je ongeveer 30 min per dag rekenen.

Testimonial 

Ik heb de cursus ” mindfulness rond zwangerschap en geboorte” gevolgd tijdens mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste bevalling was moeizaam verlopen , geëindigd in een spoedkeizersnede en ik zag tegen de nieuwe bevalling op. Ik had al wat ervaringen met mindfulness en daarom leek me deze cursus zeer geschikt en dat bleek ook zo te zijn. Naast dat yvon een heel prettig en empatisch persoon is, vond ik het heel erg fijn dat zij heel kundig is op het gebied van de mindfulness en de verloskunde. Hierdoor ontstaat een hele fijne mix van informatie en praktisch oefenen met de materie. Er is veel aandacht besteed aan het zoeken naar praktische handvatten die helpend waren voor mij en mijn partner tijdens de zwangerschap en geboorte van onze dochter. Die persoonlijke benadering en de verrassende opdrachten die Yvon hiervoor gebruikt vond ik  heel erg bijzonder.
En het heeft ons beiden op een goede manier door de (natuurlijke) bevalling geloodst, waardoor ik nu kan terugkijken op een intense, maar mooie ervaring!
 
Lieve Yvon, de combinatie van je de passie voor de mindfulness en al je kennis, kunde, vertrouwen in het lijf van de vrouw en alle handvatten, waarbij je aansluit bij wie je voor je hebt, hebben echt een grote bijdrage geleverd aan het aandurven van de natuurlijke bevalling. Heel erg bedankt en ik kan de cursus van harte aanbevelen! = Fenny 

Wil je liever met je partner alleen deze 8 weekse MBCP training volgen en/of misschien wel bij je thuis?  Ik reken het tarief voor individuele training als je samen met je partner komt. Dit komt op €650 incl btw voor jullie samen inclusief koffie/thee materialen bij een training van 8 weken.

(zie ook duo training)

Deze curcus is gebaseerd op de MBCP methode ( mindfulness based childbirth and parenthing) van Nancy Bardacke die dit ontwikkeld heeft in samenwerking met Joh Kabat-Zinn de grondlegger van de MBSR ( mindfulness based stress reduction) training.

Top