Home / Particulieren / Mindfulness bij Chronisch pijn

Mindfulness bij Chronisch pijn

Chronisch ziek/ pijn of onbegrepen (fysieke) klachten en Mindfulness

Chronisch ziek zijn,  pijn ervaren of onbegrepen (fysieke) klachten heeft een enorme impact in je leven. Er wordt continu van je gevraagd om er rekening mee te houden. Sommige dingen lukken (niet) meer of je moet je steeds een beetje meer aanpassen. Mindfulness geeft je handvaten om hier mee om te gaan. Eigenlijk door het verkrijgen van inzicht, maar ook door het op een zorgzame manier leren voelen waar je grenzen liggen. We zijn vaak geneigd om over deze grenzen heen te gaan, waardoor we iedere keer weer worden teruggefloten. Naast het leven met aandacht zorgt mindfulness er ook voor dat je naast de mindere en pijnlijke ervaringen ook de leuke en mooie dingen op kunt merken, zodat er meer balans ontstaat.

Vanwege mijn eigen ervaringen met chronisch ziekte en pijn heb ik me hierin verder verdiept en maak ik gebruik van een aantal aanvullende mindfulness methodes en mijn intuïtie die erg behulpzaam zijn.

Ervaring van Debby Stokkel

Leren leven met een chronische ziekte die mij veel beperkingen oplegde, vond ik zeer lastig en daar wilde ik graag hulp bij. Via de huisarts werd ik gewezen op de rol die mindfulness daarin misschien zou kunnen spelen. Ik zocht een erkende trainer en zo kwam ik bij Yvonne terecht. Een groot pluspunt was haar ervaring met chronische ziekte. Yvonne is een heel warm persoon die je op je gemak stelt en veel kennis van zaken heeft. Het voelde meteen goed! Behalve dat ik leerde omgaan met de moeilijkheden van mijn ziekte en ontspannen bewegen (yoga), leerde ik er nog veel meer. Ik ben o.a. minder streng voor mezelf, leerde luisteren naar mijn lichaam en heb geleerd emoties toe te laten in plaats van wegstoppen. Daardoor was de training niet alleen waardevol om te leren omgaan met chronische ziekte en tegenslag maar ook levenslang behulpzaam bij alledaagse zaken.

Omdat de basis van deze oefeningen ligt in het trainen van de aandacht en het aanwezig zijn in het moment is het fijn om ervaring te hebben met mindfulness/meditatie

*1 individuele sessie 1,5 uur ( inclusief intake) € 100,00 euro

* 3 Individuele sessies 1,5 uur  €275,00 euro

(deze sessies zijn voor mensen die al reeds bekend zijn met mindfulness)

*8 weekse individuele training ( 8 keer 1,5 uur)  €600,00

(Mindfulness trainingen worden regelmatig vergoed door een zorgverzekeraar of werkgever, vraag bij uw eigen verzekeraar/werkgever wat de mogelijkheden zijn. Ik ben categorie 1 mindfulnesstrainer en geregistreerd bij de VMBN. Dit is vaak een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Top