Home / Contact / Over mij

Over mij

Ik ben Yvonne en 17 jaar lang als verloskundige werkzaam geweest in de regio Flevoland.

Na de komst van onze jongste dochter in 1999 werd ik geconfronteerd met gezondheidsklachten waardoor ik mijn leven anders moest gaan indelen. Dit was voor mij het moment om me persoonlijk te gaan ontwikkelen en bewuster in het leven te staan.

In 2010 besloot ik te stoppen met actief werkzaam te zijn als verloskundige en ben ik als spreker en singer/songwriter actief geworden. Ik heb verscheidene cd’s opgenomen en veel mogen optreden op evenementen, beurzen, boeklanceringen en mijn eigen concerten oa in de Meerpaal.

Al vanaf de geboorte van onze jongste zo’n 22 jaar geleden (1999) bleef Mindfulness,  persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling  een onderdeel van mijn leven. Van daaruit ontstond de behoefte om verder te verdiepen en te scholen in de Mindfulness en Compassie. In maart 2015 ben ik op trainingsretraite geweest in Zuid Frankrijk bij Nancy Bardacke ( Mindfulness based Childbirth and Parenthing). Daarnaast heb ik de MBCP TT (teacher training) bij Nancy Bardacke gevolgd en voltooid. Een wetenschappelijk onderbouwde training voor mindfulness rondom geboorte en ouderschap. (www.mindfulbirthing.org)

In september 2015 ben ik begonnen met de postacademische opleiding tot mindfulness trainer aan de Radboud universiteit in Nijmegen. In september en oktober 2016 heb  ik mijn afstudeerstage (MBSR) afgerond en ben nu categorie 1 trainer ( geregistreerd bij de VMBN)

Momenteel geef ik MBSR (stressreductie), compassie trainingen (MBCL)  en MBCP (zwangere) trainingen (zowel in groepen als individueel). Daarnaast ben ik werkzaam als docent en mindfulness supervisor. Ook begeleid/coach ik mensen individueel na de mindfulness training als net iets meer nodig is. Vanwege mijn eigen ervaringen met chronisch ziekte weet ik hoe helpend mindfulness daarbij kan zijn. Ik geef aanvullende sessies met extra aanreikingen vanuit de mindfulness en compassie voor mensen die chronisch ziek zijn, pijn ervaren of onbegrepen  (fysieke) klachten ervaren.

Samen met  Natascha Dequelle ( gynaecoloog/mindfulnesstrainer) en Lilian Wirken (verloskundige/mindfulnesstrainer) hebben we de MBCP Academy opgericht, van waaruit we trainingen geven aan zwangere en partners (MBCP)  maar ook aan verloskundig zorg professionals ( medisch specialisten/verloskundige/verpleegkundige). In september 2018 hebben we de nieuwe 8 weekse  online mindfulness training voor zwangere en partner geïntroduceerd. Meer informatie vind je op http://www.mindfulzwangerenbevallen.nl. 

Daarnaast ben ik vaste trainer, docent (CRKBO geregistreerd) en Supervisor bij de VMBN  en bij www.Medimodus.nl Een trainingsbureau wat trainingen en opleidingen ( De Teacher Training voor Mindful zwanger en bevallen/MBCP) verzorgt voor verloskundige zorg professionals.

Ik ben werkzaam als assessor en supervisor aan de opleiding voor mindfulness trainers bij www.brusselsmindfulness.be

In het najaar van 2018 heb ik een nieuwe training mogen lanceren die ik heb ontwikkeld voor jonge ouders die complicaties hebben meegemaakt tijdens de zwangerschap en bevalling of deze naar hebben ervaren. Deze partner training geeft tools voor de verwerking van deze gebeurtenissen en geeft handvaten voor mindful ouderschap. In samenwerking met de Uva oa Roos Rodenburg, Eva Potharst en Irene Denters hebben we begin 2019 een (wetenschappelijke) pilot studie gedaan met behulp van deze training.

Stages heb ik gelopen bij de Uva minds ( MBCP) en bij centrum “leef in Aandacht” van Ronald de Caluwé in Apeldoorn (MBSR). Januari/februari 2017 heb ik een extra verdieping stage (MBCT) als co trainer bij het Radboud centrum voor Mindfulness gedaan en deze met succes afgesloten. Retraites heb ik gedaan od bij Frist Koster, Christina Feldman, EAMBA, Marij Geurts.

2015/2016 –  Post academische opleiding tot Mindfulness trainer ( Radboud Centrum voor mindfulness)

2015           –  MBCP opleiding voor begeleiding voor Mindfulness Rondom geboorte en ouderschap door

Nancy Bardache (MBCP )

2018           – Opleiding tot Compassie trainer. ( Frits Koster en Erik van de Brink)

2019/2020 – Opleiding tot mindfulness Supervisor. (Present Mind)

Ik hoop je te kunnen verwelkomen op een van de trainingen, workshops of individuele sessies.

Yvonne

Mindfulness trainer/Supervisor MBSR, MBCP en MBSR-PP (post partum),  verloskundige en docent (CRKBO geregistreerd)

Ik ben geregistreerd als categorie 1 trainer bij de VMBN onder registratie nummer 2017952. Tevens ben ik een van de vaste Supervisoren bij de VMBN

Top