Home / Chronisch ziekte/pijn en mindfulness

Chronisch ziekte/pijn en mindfulness

Chronisch ziek of pijn en Mindfulness

Chronisch ziek zijn of pijn ervaren heeft een enorme impact in je leven. Er wordt continu van je gevraagd om er rekening mee te houden. Sommige dingen lukken (niet) meer of je moet je steeds een beetje meer aanpassen. Mindfulness geeft je handvaten om hier mee om te gaan. Eigenlijk door het verkrijgen van inzicht, maar ook door het op een zorgzame manier leren voelen waar je grenzen liggen. We zijn vaak geneigd om over deze grenzen heen te gaan, waardoor we iedere keer weer worden teruggefloten. Naast het leven met aandacht zorgt mindfulness er ook voor dat je naast de mindere en pijnlijke ervaringen ook de leuke en mooie dingen op kunt merken, zodat er meer balans ontstaat.

Vanwege mijn eigen ervaringen met chronisch ziekte en pijn heb ik me hierin verder verdiept en maak ik gebruik van een aantal aanvullende mindfulness methodes die erg behulpzaam zijn.

Ervaring van Debby Stokkel
Leren leven met een chronische ziekte die mij veel beperkingen oplegde, vond ik zeer lastig en daar wilde ik graag hulp bij. Via de huisarts werd ik gewezen op de rol die mindfulness daarin misschien zou kunnen spelen. Ik zocht een erkende trainer en zo kwam ik bij Yvonne terecht. Een groot pluspunt was haar ervaring met chronische ziekte. Yvonne is een heel warm persoon die je op je gemak stelt en veel kennis van zaken heeft. Het voelde meteen goed! Behalve dat ik leerde omgaan met de moeilijkheden van mijn ziekte en ontspannen bewegen (yoga), leerde ik er nog veel meer. Ik ben o.a. minder streng voor mezelf, leerde luisteren naar mijn lichaam en heb geleerd emoties toe te laten in plaats van wegstoppen. Daardoor was de training niet alleen waardevol om te leren omgaan met chronische ziekte en tegenslag maar ook levenslang behulpzaam bij alledaagse zaken.

Omdat de basis van deze oefeningen ligt in het trainen van de aandacht, geef ik gedurende de MBSR training nog extra individuele sessies voor mensen met chronische ziekte en/of pijn. Als je ooit al een mindfulness training hebt gevolgd kan je ook een aantal individuele sessies bij mij volgen voor extra ondersteuning.

*8 weekse MBSR training inclusief stiltedag en 3 individuele sessie a 1 a 1,5 uur

€500 incl btw, trainingsmateriaal en koffie/thee

* 3 Individuele sessies 75 min  €200,00 euro (incl btw)

(deze sessies zijn voor mensen die al reeds bekend zijn met mindfulness)

*8 weekse individuele training €550,00 ex btw

(Mindfulness trainingen worden regelmatig vergoed door een zorgverzekeraar of werkgever, vraag bij uw eigen verzekeraar/werkgever wat de mogelijkheden zijn. Ik ben categorie 1 mindfulnesstrainer en geregistreerd bij de VMBN. Dit is vaak een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Top