Home / Over mij

Over mij

Ik ben Yvonne en 17 jaar lang als verloskundige werkzaam geweest in de regio Flevoland.

Na de komst van onze jongste dochter in 1999 werd ik geconfronteerd met gezondheidsklachten waardoor ik mijn leven anders moest gaan indelen. Dit was voor mij het moment om me persoonlijk te gaan ontwikkelen en bewuster in het leven te staan.

In 2010 besloot ik te stoppen met actief werkzaam te zijn als verloskundige en ben ik als spreker en singer/songwriter actief geworden. Ik heb verscheidene cd’s opgenomen en veel mogen optreden op evenementen, beurzen, boeklanceringen en mijn eigen concerten oa in de Meerpaal.

DSC_0124_55DSC_0124Al vanaf de geboorte van onze jongste zo’n 17 jaar geleden bleef Mindfulness en persoonlijke ontwikkeling ( oa meditatie) een onderdeel van mijn leven. In 2014 kreeg ik samen met Anna van Amsterdam – raya yoga en chi eng docente – de mogelijkheid om via WIJ jonge ouders een boek met CD te maken over ‘mindful zwanger zijn’.

Van daaruit ontstond de behoefte om nog verder te verdiepen en te scholen in de Mindfulness. In maart 2015 ben ik op trainingsretraite geweest in Zuid Frankrijk bij Nancy Bardacke ( Mindfulness based Childbirth and Parenthing). Daarnaast heb ik de MBCP TT (teacher training) bij Nancy Bardacke gevolgd en voltooid. Een wetenschappelijk onderbouwde training voor mindfulness rondom geboorte en ouderschap. ( www.mindfulbirthing.org)

In september 2015 ben ik begonnen met de postacademische opleiding tot mindfulness trainer aan de Radboud universiteit in Nijmegen. In september en oktober 2016 heb  ik mijn afstudeerstage (MBSR)afgerond en ben  nu catagorie 1 trainer ( geregistreerd bij de VMBN) Ik een aantal stilte retraites gevolgd bij oa. Frits Koster en Christine Feldman.

Momenteel geef ik MBSR (stressreductie)  en MBCP (zwangere) trainingen (zowel in groepen als individueel). Vanwege mijn eigen ervaringen met chronisch ziekte weet ik hoe helpend mindfulness daarbij kan zijn. Ik geef aanvullende sessies met extra aanreikingen vanuit de mindfulness voor mensen die chronisch ziek zijn en pijn ervaren.

Samen met  Natascha Dequelle ( gyneacoloog/mindfulnesstrainer) en Lilian Wirken (verloskundige/mindfulnesstrainer) hebben we de MBCP academy opgericht, van waaruit we trainingen geven aan zwangere en partners (MBCP)  maar ook aan verloskundig zorgproffesionals ( medisch specialisten/verloskundige/verpleegkundige).  Afgelopen september hebben we de nieuwe 8 weekse  online mindfulness training voor zwangere en partner geïntroduceerd. Meer informatie vind je op http://www.mindfulzwangerenbevallen.nl

In het najaar van 2018 introduceer ik een nieuwe training die ik heb ontwikkeld voor jonge ouders die complicaties hebben meegemaakt tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze partner training geeft tools voor de verwerking van deze gebeurtenissen en geeft handvaten voor mindful ouderschap. In samenwerking met de Uva ga ik in september 2018 een (wetenschappelijke) pilot studie doen met behulp van deze training.

Stages heb ik gelopen bij de Uva minds ( MBCP) en bij centrum “leef in Aandacht” van Ronald de Caluwé in Apeldoorn (MBSR). Januari/februari 2017 heb ik een extra verdieping stage (MBCT) als co trainer  bij het Radboud centrum voor Mindfulness gedaan en deze met succes afgesloten.

In juni/juli 2019 voltooi ik de opleiding tot compassie trainer. (MBCL) bij Frits Koster en Erik van de Berg. In oktober 2019 gaat ook deze 8 weekse training bij het centrum voor Mindfulness Flevoland van start.

Ik hoop je te kunnen verwelkomen op een van de trainingen, workshops of individuele sessies.

Yvonne

Mindfulness trainer MBSR, MBCP en MBSR-PP (post partum), verloskundige en docent (CRKBO geregistreerd)

Ik ben geregistreerd als categorie 1 trainer bij de VMBN onder registratie nummer 2017952

Top